روش های تکراری روی معادلات سهموی کناره ای

thesis
abstract

اگر‎ پیشینه دمایی در سطح یک جسم معلوم باشد، در این صورت توزیع دمایی را در کل جسم می‎mbox{}‎توان محاسبه کرد. چنین مساله‎mbox{}‎ای در اصطلاح یک مساله مستقیم‎lt‎rfootnote{direc‎t ‎proble‎m‎‎}‎‎‎‎ ‎‎نامیده می‎mbox{}‎شود. اما در بسیاری از موارد نیاز داریم که پیشینه دمایی سطح جسم را از روی دمای اندازه‎mbox{}‎گیری شده در یک یا چند نقطه درون جسم تعیین کنیم؛ در این صورت این یک مساله معکوس‎ltrfootnote{invers‎e ‎problem‎‎}‎‎‎‎ خواهد بود. به خصوص در طول چند دهه گذشته حالت خاص تقریب زدن شرایط سطحی با استفاده از اندازه‎mbox{}‎گیری‎mbox{}‎های داخلی به عنوان مساله هدایت حرارتی معکوس‎ltr‎footnote{invers‎e ‎hea‎t ‎conductio‎n ‎problem‎ ‎‎‎(ihcp)}‎‎‎‎ شناخته شده است. مسایل معکوس متعددی وجود دارند، اما تنها این مساله خاص به این صورت نامگذاری شده است و در واقع موضوع اصلی این نوشتار نیز هست. جواب دادن به مساله هدایت حرارتی معکوس به صورت آنالیزی بسیار سخت‎mbox{}‎تر‎ از مساله مستقیم است. اما مساله مستقیم موانع دست و پاگیر آزمایشگاهی بسیاری را برای اندازه‎mbox{}‎گیری و مهیا کردن شرایط محیطی فراهم می‎mbox{}‎آورد. از آن جمله اینکه موقعیت فیزیکی سطح جسم برای نصب سنسور حرارتی، یا به عبارتی ترموکوپل، مناسب نیست، به این معنی که، دقت انداره‎mbox{}‎گیری‎mbox{}‎های انجام شده توسط سنسور در سطح جسم، بسیار پایین است و محاسبات را به شدت نامطمئن می‎mbox{}‎کند. زیرا شرایط محیطی در اطراف سطح جسم بر این اندازه‎mbox{}‎گیری‎mbox{}‎ها تاثیر خواهد گذاشت. لذا بهتر است که پیشینه دمایی را با دقت بالا، در مکانی داخل جسم یا بر روی سطحی که عایق‎mbox{}‎کاری شده، اندازه بگیریم. بنابراین ما ناچاریم که بین اندازه‎mbox{}‎گیری نادقیق یا یک مساله سخت‎mbox{}‎تر از نظر آنالیزی یکی را انتخاب کنیم. یک جواب دقیق برای مساله معکوس مهار شده، می‎mbox{}‎تواند تاثیر هر دوی این اشکالات را با هم کم کند. مساله هدایت گرمایی معکوس را به این صورت تعریف می‎‎mbo‎x{}‎کنیم: ihcp عبارت است از، تقریب پیشینه دمایی سطحی یک جسم رسانای حرارتی، که پیشینه دمایی یک یا چند نقطه درون آن اندازه‎mbox{}‎گیری شده است.

First 15 pages

Signup for downloading 15 first pages

Already have an account?login

similar resources

روش های تکراری مرتبه سوم و چهارم مستقل از مشتق برای یافتن ریشه های تکراری معادلات غیر خطی

در این مقاله، دو خانواده جدید از روش­های مرتبه سوم و چهارم برای یافتن ریشه­های چندگانه از معادلات غیرخطی معرفی می­گردد. هریک از آن­ها نیاز به برآورد تابع و دوتا از مشتقات مرتبه اولشان در تکرار دارد. چند مثال عددی جهت نشان­دادن روش مذکور آورده شده­است.

full text

روش های تکراری برای حل معادلات ماتریسی

در سال 2005 پنگ وهمکاران یک روش تکراری برای یافتن جواب متقارن از معادله ماتریسی axb=c ارائه داده اند. هانگ و همکاران نیز یک روش تکراری جدید برای حل معادلات ماتریسی خطی axb=c برای ماتریس پادمتقارن x ارائه کرده اند. در سال 2008 دهقان و حجاریان شرایط لازم وکافی برای قابل حل بودن معادلات ماتریسی a_1xb_1=d1,a_1x=c_1,xb_2=c_2وa_1x=c_1,xb_2=c_2,a_3x=c_3,xb_4=c_4روی ماتریس بازتابی یا غیر بازتابی x پیشن...

15 صفحه اول

My Resources

Save resource for easier access later

Save to my library Already added to my library

{@ msg_add @}


document type: thesis

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه علوم پایه دامغان - دانشکده ریاضی و کامپیوتر

Hosted on Doprax cloud platform doprax.com

copyright © 2015-2023